Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Izvješće Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku o zahtjevu za poduzimanje istražnih radnji u vezi događaja u dvorištu Pravoslavne eparhije u Šibeniku

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 3. listopada 2005. istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog da se poduzmu istražne radnje protiv I. N. K., A. K. i J. P. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela nasilničkog ponašanja iz čl. 331 KZ i narušavanja nepovredivosti doma iz čl. 122 st. 1 KZ.
Osumnjičeni su 29. rujna 2005. godine oko 21,30 sati u Šibeniku, Težačka ulica kbr. 8, ničim izazvani, zajednički i dogovorno, znajući da tu stanuju pripadnici Pravoslavne eparhije Šibenik, preskočili zid pored ulaznih metalnih vrata dvorišta eparhije. Po ulasku u dvorište psovali su „majku srpsku i Srbe treba ubiti“ nakon čega je osumnjičeni I. N. K. po travnjaku razbacao posude s cvijećem te udarao nogom u vrata eparhije. Nastala šteta iznosi oko 500,00 kuna pa postoje osnovi sumnje da je time počinio i kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 222 st. 1 KZ.