Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Čakovcu
Podnesen istražni zahtjev protiv dvije osobe zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Čakovcu podnijelo je istražni zahtjev protiv 25-godišnjeg R. H. i 26-godišnje M. J. zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe opojnih droga. (20. 10. 2005.)
Okrivljeni R. H. tereti se da je početkom mjeseca kolovoza 2005. godine u Ivanovcu, električnim uređajima za dovod topline i vlaženje zraka kao i posebnim svjetlosnim lampama opremio dvije prostorije na gornjoj etaži gospodarskog objekta – peradarnika u vlasništvu okrivljene 26-godišnjakinje. Na taj je način stvorio uvjete pogodne za razvoj indijske konoplje.
Potom je 242 tegle ispunio zemljom i u njih posadio 5ll komada sadnica indijske konoplje te se brinuo o njihovu uzgoju i napredovanju. Biljke su narasle do visine od 10 do 95 cm i tada ih je okrivljeni zaklonio i učinio tajnima postavivši ormar na ulazni otvor prostorije.
Okrivljena M. J. se tereti da je početkom mjeseca kolovoza 2005. godine 25-godišnjem okrivljenom dala na korištenje gornju etažu gospodarskog objekta - peradarnika u Ivanovcu znajući da će on, osim uzgoja pilića, uzgajati i indijsku konoplju te proizvoditi opojnu drogu marihuanu čime mu je omogućila proizvodnju opojne droge.