Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podnijet istražni zahtjev protiv S. D. i M. Č. zbog kaznenog djela razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku istražni zahtjev protiv S. D. zbog kaznenog djela razbojništva iz čl. 218 st. 2 i 1 KZ-a, te M. Č. zbog kaznenog djela poticanja na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz čl.218 st.2 i 1 u vezi čl.37 KZ-a, na štetu mjenjačnice ZIP. d.o.o. Šibenik. (21. 10. 2005.)
Osumnjičeni S. D. je 17. listopada 2005. oko 17 sati došao u spomenutu mjenjačnicu i uperio pištolj u zaposlenicu tražeći da mu preda sav novac pri čemu je pištolj i repetirao te ga približio njenoj glavi. Zaposlenica je u strahu iz blagajne izvadila i dala mu 63.400,00 kuna i 5.000 eura u raznim apoenima.
Osumnjičenog M. Č. se tereti da je nagovorio S. D. na korištenje pištolja u počinjenju razbojništva i da iz mjenjačnice uzme novac kako bi ga kasnije podijelili. Ujedno ga je informirao kako u mjenjačnici nema videonadzora, zaštitara i alarma te nema izloga, a u istoj radi samo jedna osoba koju mu je i pokazao. Također ga je uputio kako i kojim ulicama sigurno pobjeći do Drniša gdje će ga on čekati.
Protiv osumnjičenih je predloženo određivanje pritvora.