Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Protiv tri punoljetne osobe podnesen istražni zahtjev zbog kaznenog djela zouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv tri punoljetne osobe, od kojih je jedna hrvatski državljanin, druga državljanin Bugarske, a treća državljanin Mađarske, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom – zlouporabu opojnih droga (opisano u čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona). (24. 10. 2005.)
Osumnjičene se istražnim zahtjevom tereti da su od 18. do 20. listopada 2005. godine na širem području grada Osijeka i neutvrđenim mjestima u inozemstvu, protivno zabranama propisanim Zakonom o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, došli u posjed oko jednog kilograma opojne droge tipa kokain, u nakani da navedenu drogu plasiraju na ilegalnom narko-tržištu.
Na osnovi prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku, istražni sudac je protiv  osumnjičenih odredio pritvor, time da je hrvatski državljanin lišen slobode i nalazi se u zatvoru Županijskog suda u Osijeku, dok se strani državljani nalaze u bijegu, najvjerojatnije izvan Republike Hrvatske, te će protiv istih biti naloženo izdavanje međunarodne tjeralice.