Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci
Ništavan ugovor o kupoprodaji nekretnina između Općine Vrbnik i tvrtke "Listopad nekretnine" d.o.o.

Općinski sud u Krku je, nakon održane glavne rasprave 19. listopada 2005., donio nepravomoćnu presudu kojom je usvojen tužbeni zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci te ugovor o kupoprodaji nekretnina između Općine Vrbnik i tvrtke "Listopad nekretnine" d.o.o. utvrđen ništavim.
Na zaključeni ugovor o kuporodaji nekretnina između Općine Vrbnik i firme "Listopad nekretnine" d.o.o. Zagreb, nikada nije pribavljena suglasnost Županijskog državnog odvjetništva niti suglasnost Ministarstva poljoprivrede i šumarstva sukladno članku 25. Zakona o poljoprivrednom zemljištu, propisima kogentne naravi.
Tuženici su 1. prosinca 2003. zaključili ugovor o kupoprodaji nekretnina i utvrdili kupoprodaju nekretnina označene u Prostornom planu uređenja općine Vrbnik, a koji je usuglašen s Prostornim planom Primorsko-goranske županije. Predmet ove kupoprodaje u površini od 60.000 m2 je u naravi pašnjak, sve upisano u Z.K. Odjelu Općinskog suda u Krku.
Republika Hrvatska, zastupana po Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, tužila je Općinu Vrbnik i "Listopad nekretnine" d.o.o. Zagreb, zastupane po direktoru Nikoli Frankopanu radi utvrđenja ništavosti ugovora o kupoprodaji nekretnina.