Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio presudu kojom je D. C. (1981.) osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvadeset pet godina zbog teškog ubojstva

Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici kojom je hrvatski državljanin D. C. (1981.) osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvadeset pet godina zbog kaznenog djela teškog ubojstva trudnice L. T. (1980.), državljanke Republike Hrvatske. (26. 10. 2005.)
Temeljem optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu od 24. svibnja 2004. preuzete od Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici 4. siječnja 2005. donesena je nepravomoćna presuda kojom je D. C. osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvadeset pet godina.
Vrhovni sud Republike Hrvatske je na sjednici 20. rujna 2005. odbio žalbu okrivljenika te potvrdio presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici.
Prema ranijem dogovoru 17. prosinca 2003. oko 20 sati okrivljenik i oštećena su se sreli na Jankovačkoj cesti u mjestu Mićevec i okrivljenikovim se osobnim automobilom odvezli do obližnjeg nogometnog igrališta. Budući da su četiri mjeseca bili u intimnoj vezi, oštećena je okrivljeniku rekla da je trudna i da je on otac djeteta što je on uporno odbijao prihvatiti. Nakon prepirke oko vrata joj je omotao plastično uže i usmrtio je. Tijelo je odvezao do šume Leštra u općini Orle i zakopao ga.