Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Bilješka o Prvom europskom seminaru za europske suce i tužitelje: „Aktualna pitanja u svezi s genetikom i sudovima“, Italija, 07.- 10. rujna 2005. godine

U organizaciji Europske mreže za istraživanje života, zdravlja i sudove (ENLSC) Sveučilišta u Paviji, Italija, održan je od 07. do 10. rujna 2005. godine Prvi europski seminar za europske suce i tužitelje na temu „Aktualna pitanja u svezi s genetikom i sudovima“.

Europska mreža za istraživanje života, zdravlja i sudove s privremenim sjedištem na Sveučilištu Pavia ustrojena je s namjerom poticanja dijaloga između znanosti i prava.

Na seminaru su sudjelovali predstavnici sudova i državnih odvjetništava  različitih država svijeta: Italije, Francuske, Španjolske, Izraela, SAD-a, Albanije, Nizozemske, Rumunjske, Malte, Portugala, Čilea, Slovenije, Srbije i Crne Gore, Poljske, Bosne i Hercegovine, a Republika Hrvatska sudjelovala je u radu putem svojeg predstavnika iz državnog odvjetništva, Diane Kovačević-Remenarić, zamjenice Županijskog državnog odvjetnika iz Velike Gorice.