Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Spregom člana Poglavarstva i člana nadzornog organa te obrtnika Grad Kaštela oštećen za više od 50 tisuća kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je istražni zahtjev protiv M. P., M. R. i L. D. zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 337. stavak 4. Kaznenog zakona. (27. 10. 2005.)
Okrivljeni M. P. je kao član Poglavarstva Grada Kaštela zajedno s M. R., obrtnikom i vlasnikom jedne građevinske radnje iz Tugara, te sa stručnim suradnikom L. D. od 2000. godine do 2002. godine u Kaštelima postupao dogovorno i zajednički u namjeri da omoguće M. R. naplaćivanje i onih radova koji nisu izvedeni. Iznos od 50.060.52 za koji je Grad Kaštela oštećen, okrivljenici su prisvojili i međusobno podijelili.
Kao supočinitelji su ujedno počinili kazneno djelo protiv službene dužnosti, i to: M. P. iz članka 337. st. 4. u vezi sa stavcima 1. i 3. istog članka Kaznenog zakona, M. R. iz članka 337. st. 4. u vezi sa stavcima 1. i 3. istog članka i s člankom 37. Kaznenog zakona, a L. D. iz članka 337. stavak 4. u vezi sa stavcima 1. i 3. istog članka i u vezi s člankom 38. Kaznenog zakona.