Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Voditelj Ureda za katastarsko-geodetske poslove u Supetru T. J. okrivljen za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je 26. listopada 2005. istražni zahtjev Istražnom centru Županijskog suda u Splitu protiv okrivljenih T. J. i B. S. zbog počinjenja dva kaznena djela, odnosno zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1, 3. i 4. Kaznenog zakona i krivotvorenja službene isprave iz čl. 312. st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (27. 10. 2005.)
Okrivljeni T. J. je kao voditelj Ureda za katastarsko-geodetske poslove u Ispostavi Supetar na građevinskom zemljištu, a za koje je znao tko su vlasnici, krivotvorio oznake zemljišta i u službenoj dokumentaciji Ureda za katastar, omogućivši time B. S. da dobije građevinsku dozvolu i na tuđem zemljištu sagradi kuću.
Novi vlasnici su kuću etažirali i stanove prodali domaćim i stranim državljanima.
Državna geodetska uprava je donijela rješenje o poništenju uplanjenja navedenog objekta, a rješenje je potvrdio i Središnji ured u Zagrebu. Okrivljeni B. S. potaknuo je na takvo postupanje T. J. u cilju da si pribavi znatnu imovinsku korist u iznosu od 102.258,00 EUR-a.