Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Podnijet istražni zahtjev protiv A. O. zbog pokušaja teškog ubojstva i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podnijelo je istražni zahtjev protiv A. O. (1953.) zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 91. t. 7. a u vezi s čl. 33. KZ-a i kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st 3. i 1. i čl. 263. st. 1. Kaznenog zakona. (22. 11. 2005.)
Tereti ga se da je 16. studenog 2005. u 17, 30 sati, nakon što su po dojavi policijski službenici Policijske postaje Kutina došli u dvorište obiteljske kuće u mjestu Gornja Jelenska, na iste pucao iz pištolja. Nakon što je pogodio policijski automobil, otišao je u podrum iz kojeg je donio ručnu bombu te ju aktiviranu bacio na navedeni automobil. Potom se zatvorio u kuću i nakon nekog vremena ponovno ispalio dva hica iz pištolja, a kada je oko 2,15 sati izašao, jednu je ručnu bombu bacio prema policijskim službenicima, a drugu je kroz otvoreni prozor ubacio u službeno vozilo.