Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Nema zataškavanja, kriminalistička obrada u tijeku

U članku objavljenom u tjedniku Nacional, broj 523 od 22. studenog 2005. pod naslovom „Premijer zataškava prijavu», netočno i ničim utemeljeno je navedeno kako državno odvjetništvo ne postupa po kaznenoj prijavi Doris Košta, odvjetnice iz Splita. (22.11.2005.)

Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je nakon što je krajem 2004. godine zaprimilo kaznenu prijavu Ante Mrdeže, zastupanog po Doris Košta, odvjetnici iz Splita, protiv hrvatske državljanke V.Š.O. zbog kaznenih djela iz čl. 224. st. 4. i 228. Kaznenog zakona, kao istovremeno i kaznenu prijavu Demokratskog centra (DC-a) protiv hrvatskog državljana M.G. zbog kaznenog djela iz čl. 337. st. 1 i 4. KZ-a, zatražilo od prijavitelja  i pribavilo svu dokumentaciju na koju se u prijavama prijavitelji pozivaju, nakon čega je još 03. lipnja 2005. od Policijske uprave zagrebačke zatražilo jedinstvenu kriminalističku obradu.

Nakon dovršenja zatražene kriminalističke obrade u odnosu na obje kaznene prijave koja je još uvijek u tijeku, državno odvjetništvo će donijeti odgovarajuće odluke i o tome izvijestiti javnost.

ŽUPANIJSKI DRŽAVNI ODVJETNIK
Višnja Lončar