Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Sedam godina zatvora zbog razbojništava, sprječavanja službene osobe i nedozvoljenog posjedovanja oružja, odnosno četiri godine zatvora zbog razbojništava

Temeljem optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, Županijski sud u Zagrebu donio je osuđujuću presudu protiv hrvatskih državljana L G. (1968.) i A. J. (1982.) kojom je prvooptuženog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina zbog razbojništava, sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, a drugooptuženog na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine zbog razbojništava. (30. 11. 2005.)
Optužnicom ih se teretilo da su zajedno i u dogovoru tijekom 2004. godine uz prijetnju nožem ili oružjem počinili tri razbojništva u dvije benzinske postaje i jednu poslovnicu pošte u Zagrebu.
Prvi okrivljeni je sam u kolovozu 2004. godine zaprijetivši strojnicom počinio razbojništvo u jednoj zagrebačkoj benzinskoj postaji. Ujedno je nakon navedenog razbojništva, u namjeri da ih onemogući u uhićenju, izašao pred policijske službenike i strojnicom im zaprijetio te ih razoružao, no nedugo poslije, uhićen je pri čemu je utvrđeno da je spomenutu strojnicu posjedovao neovlašteno.
Prvooptuženom je izrečena i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti opojnih droga.