Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Provodi se istraga protiv stečajnog upravitelja trgovačkog društva Bravar-commerce d.o.o. u stečaju zbog osnovane sumnje da je primio mito

USKOK je 17. prosinca 2005. Županijskom sudu u Zagrebu podnio istražni zahtjev protiv stečajnog upravitelja trgovačkog društva Bravar-commerce d.o.o. u stečaju. Istražni sudac je odredio provođenje istrage i, prihvativši prijedlog USKOK-a, pritvorio osumnjičenika (22. 12. 2005.)
Istražnim zahtjevom USKOK-a tereti ga se da je od kraja 2003. godine do kraja 2005. godine u više navrata, kao stečajni upravitelj trgovačkog društva Bravar-commerce d.o.o. u stečaju iz Pitomače, tražio od osnivača trgovačkog društva i njegovog sina da mu daju 200.000,00 kuna kako bi što brže zaključio stečajni postupak. Traženi novac, koji je prethodno popisan, preuzeo je 15. prosinca 2005. u jednom restoranu u Đurđevcu. Preuzimanje novca tehnički je snimljeno na temelju naloga istražnog suca o primjeni posebnih izvidnih mjera, a odmah potom policijski su službenici uhitili osumnjičenog stečajnog upravitelja.