Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku
Osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 40 godina zbog ubojstava

Temeljem optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Sisku Županijski je sud u Sisku donio presudu kojom je osudio V. K. (1968.) na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 40 godina zbog počinjenja kaznenih djela ubojstava iz čl. 91. toč. 6. a u svezi s čl. 60 Kaznenog zakona Republike Hrvatske. (29. 12. 2005.)
Optuženi je 21. ožujka 2005. u Ulici Stjepana Radića u Petrinji iz pištolja ispalio dva hica u leđa supruzi Ž. K. kako bi joj se osvetio zbog njene odluke o pokretanju postupka razvoda braka jer ju je u istom zlostavljao. Istog je dana došao u stan V. M. u Ulici Dražena Petrovića i u nju ispalio dva hica osvećujući joj se time zbog njene potpore njegovoj supruzi u namjeri da se razvede. Ujedno je istog dana na parkiralištu rukometnog kluba u Hanžekovoj ulici pronašao N. K. te i u nju ispalio dva hica također joj se osvećujući time zbog njene potpore njegovoj supruzi u namjeri da se razvede.
Optuženi je za svako djelo osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 30 godina, a Županijski sud u Sisku osudio ga je na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 40 godina. Ujedno mu se primijenjuje sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja te mu je produljen pritvor do pravomoćnosti presude.