Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Određeno provođenje istrage protiv D. V. zvanog Kapetan Dragan

Županijski sud u Šibeniku je povodom istražnog zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku protiv D. V. (1954.) zvanog Kapetan Dragan odredio provođenje istrage, a istražni sudac okrivljenom je odredio pritvor. (2. 1. 2006.)
Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku zaprimilo je 30. prosinca 2005. Rješenje Županijskog suda u Šibeniku kojim se određuje provođenje istrage protiv D. V. zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika iz čl. 122. OKZ RH i kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 120. st. 1 i 2 OKZ RH.
Ujedno mu je istražni sudac odredio pritvor temeljem čl. 102. st. 1 toč. 1. i 4. Zakona o kaznenom postupku.
Budući da osumnjičeni D. V. nije dostupan pravosudnim tijelima Republike Hrvatske, pritvor mu je određen radi raspisivanja međunarodne tjeralice, jer se bez donošenja rješenja o pritvoru osumnjičenog ona ne može raspisati.
Svrha istrage je prikupiti sve podatke i dokaze o kaznenim djelima koja se imenovanom stavljaju na teret radi podnošenja optužnice u trenutku kada D. V. bude dostupan pravosudnim tijelima Republike Hrvatske.