Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podnijet istražni zahtjev protiv A. M. zbog razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina A. M. (1980.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz čl. 218 st. 2 i 1 Kaznenog zakona te kaznenog djela iznude u pokušaju iz čl. 234 st. 1 u vezi čl. 33 st. 1 Kaznenog zakona te je predloženo određivanje pritvora po čl. 102 st. 1 toč. 2 i 3 Zakona o kaznenom postupku. (3. 1. 2006.)
Osumnjičenik je 24. prosinca 2005. oko 11.55 sati došao u poslovnicu Jadranske banke u Pirovcu i zaprijetivši pištoljem od zaposlenika zatražio novac. Kada su mu u torbu složili novac, na pult je stavio napravu sačinjenu od ručnog sata, kučišta zvona omotanu izolir trakom i naredio da ostanu ležati ili će ih dignuti u zrak te izašao iz poslovnice.
Ujedno je 16. prosinca 2005. od voditelja iste Poslovnice telefonom zatražio da donese novac na određeno mjesto jer da je škola minirana znajući da se supruga i djeca voditelja nalaze u toj školi. Po voditeljevoj su obavijesti policijski službenici evakuirali školsku zgradu, a osumnjičeni je vidjevši reakciju policije odustao od daljnjih radnji.