Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Požegi
Podignuta optužnica protiv D. M. zbog kaznenih djela protiv života i tijela

Županijsko državno odvjetništvo u Požegi podiglo je optužnicu protiv D. M. (1976.), državljanina Republike Bosne i Hercegovine, zbog počinjenja kaznenih djela protiv života i tijela, u stjecaju, odnosno teškog ubojstva iz čl. 91 st. 1 Kaznenog zakona, i kaznenog djela iz čl. 90 KZ-a u vezi čl. 33 KZ-a. (23. 1. 2006.)
Tereti ga se da je u ranim jutarnjim satima 2. listopada 2005. ispred ugostiteljskog objekta Bor u Kaptolu, općina Velika, u verbalnom pa potom i fizičkom sukobu s maloljetnim prijateljem (1989.), te još jednim prijateljem i bratom maloljetnika, nožem višekratno ubo maloljetnika. Također je nožem više puta ubo njegovog prijatelja A. P. koji je na okrivljenog bacio stolicu, a kada se u sukob uključio maloljetnikov brat M. O., i njega je pet puta ubo u leđa, trbuh i prsa.
Ozlijeđeni A. P. i maloljetnik su zbog iskrvarenja preminuli, dok je M. O. zbog teških i po život opasnih ozljeda zadržan na liječenju u Županijskoj bolnici u Požegi.
S obzirom na način počinjenja kaznenih djela i da se radi o stranom državljaninu te mogućoj opasnosti od bijega, predloženo je produljenje pritvora okrivljeniku.