Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

USKOK zaprimio kaznenu prijavu Ivana Radoševića

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zaprimio je 16. prosinca 2005. kaznenu prijavu Ivana Radoševića protiv dvanaest osoba zbog više kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, za koruptivna kaznena djela kao i za udruživanje za počinjenje kaznenog djela. (23. 1. 2006.)
Prijava se u jednom svom dijelu odnosi i na događaj od 26. listopada 2004., a u odnosu na koji je Ivan Radošević podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu Republike Njemačke.
Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i nadležna državna odvjetništva postupaju po zaprimljenoj prijavi, a po završetku kojih ćemo o rezultatima izvijestiti javnost.
Napominjemo kako je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu 2004. godine podnijelo istražni zahtjev protiv Ivana Radoševića zbog zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 1. i 4. Kaznenog zakona te je Županijski sud u Zagrebu donio rješenje o određivanju pritvora,a za Ivanom Radoševićem raspisana je tjeralica.
Ujedno je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu 2004. godine podnijelo istražni zahtjev protiv Ivana Radoševića i drugih zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju iz čl. 292. st. 1. i 2. Kaznenog zakona.