Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru
Podnijet optužni prijedlog protiv N. K zbog prijetnje, širenja lažnih i uznemirujućih glasina te nasilničkog ponašanja u obitelji

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je optužni prijedlog protiv N. K. zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje iz čl.129. st. 3. u svezi sa st. 2. Kaznenog zakona, širenja lažnih i uznemirujućih glasina iz čl. 322. st. 2. KZ-a, te nasilničkog ponašanja u obitelji iz čl. 215.a KZ-a. (25. 1. 2006.)
Tereti ga se da je od siječnja do 5. prosinca 2005. sa svog telefona gotovo svakodnevno nazivao na broj 94 djelatnike Hitne medicinske pomoći u Zadru, a ponajviše u noćnoj smjeni te im prijetio ubojstvom, odnosno da će doći u ambulantu sa bombom i dignuti u zrak i zgradu i osoblje. Prijetnje je ponavljao i prilikom dolazaka u prostorije ambulante i prilikom dolazaka u njegov dom radi pružanja liječničke pomoći te pritom odbijao preglede, a u srpnju 2005. godine je prilikom pregleda i fizički nasrnuo na doktoricu Lj. B. Osoblje Hitne medicinske pomoći je zbog opravdanog straha i bojazni za vlastite živote prilikom odlazaka na liječničke intervencije u njegov dom bilo prisiljeno tražiti asistencije policijskih službenika.
Tereti ga se da je početkom prosinca 2005. godine u svojoj obiteljskoj kući, najprije verbalno, a potom i fizički napao svoju suprugu P. K. i lakše ju ozlijedio nakon čega ga je ona napustila i otišla kod sina u Benkovac.