Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podnijet optužni prijedlog protiv Ž. H. zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći osobi

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je Općinskom sudu u Karlovcu, Sudu za mladež, optužni prijedlog protiv hrvatskog državljanina Ž. H. (1986.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. st 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela nepružanja pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći iz čl. 273. st. 1. Kaznenog zakona. (10. 2. 2006.)
Okrivljeni se 1. siječnja 2006. osobnim automobilom kretao kolnikom Ulice braće Gojak u Karlovcu i zbog neprilagođene brzine, dolaskom do grupe pješaka, nije se uspio zaustaviti. U nastavku vožnje prednjom je stranom svog automobila udario u pješake te su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede opasne po život, a tri su teško ozlijeđene. Okrivljeni se nakon događaja automobilom odvezao s mjesta nesreće ne poduzevši pri tom ništa da ozlijeđenima ukaže liječničku pomoć.
Rješenjem Županijskog suda u Karlovcu od 23. siječnja 2006. okrivljenom je izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom, a Općinsko je državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo produljenje izrečene mjere s obzirom da i dalje postoje razlozi iz čl. 102 st. 1 točka 3 ZKP-a.