Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podnijet istražni zahtjev protiv V. R. zbog dva pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina V. R. (1950.) zbog počinjenja dva kaznena djela ubojstva u pokušaju iz čl. 90 u vezi s čl. 33 Kaznenog zakona. (20. 2. 2006.)
Tereti ga se da je 16. veljače 2006. u Radučiću, po dolasku dvojice kontrolora HRT-a radi kontrole TV pretplate, iz plinskog pištolja ispalio hitac u jednog od kontrolora pogodivši ga u lijevu nadlakticu. Kada se ranjeni kontrolor udaljio prema automobilu, osumnjičeni je, u namjeri da usmrti obojicu, uzeo pištolj kalibra 7,65 mm te ga napunio streljivom i repetirao. Izašavši iz kuće potražio je kontrolore i s dva hica pogodio M. P. te mu nanio teške i po život opasne ozljede. Potom je s pištoljem u ruci i ustrajan u namjeri da usmrti i drugog kontrolora D. B., krenuo ga tražiti po automobilu i selu, no nije uspio budući da se D. B. sakrio u susjednoj kući.
Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku donio je rješenje o provođenju istrage te odredio pritvor na temelju čl. 102 st. 1 toč. 2 i 3 ZKP-a.