Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru
Podnijet istražni zahtjev protiv D. P. zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru podnijelo je istražni zahtjev istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu protiv D. P. (1965.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz čl. 90. u svezi čl. 33 Kaznenog zakona. (20. 2. 2006.)
Tereti ga se da se 18. veljače 2006. oko 1,50 sati verbalno sukobio sa svojom suprugom V. P. (1971.) u obiteljskoj kući u Maču. U prisustvu njihovo četvero maloljetne djece, osumnjičeni je iz puške sačmarice u suprugu V. P. ispalio dva hica od kojih ju je jedan pogodio u predjelu trbuha nanijevši joj teške tjelesne ozljede, a liječnička joj je pomoć pružena u Općoj bolnici u Zaboku.
Rješenjem istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu od 18. veljače 2006. određeno je zadržavanje osumnjičenika, a Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru je, uz istražni zahtjev, podnijelo i prijedlog za određivanje pritvora zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti navedeno kazneno djelo, kao i zbog postojanja posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela, s obzirom da je isto počinjeno u prisutnosti njihovo četvero maloljetne djece.