Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Krapini
Podnijet optužni prijedlog protiv S. A. zbog izbjegavanja carinskog nadzora

Općinsko državno odvjetništvo u Krapini podnijelo je 10. veljače 2006. Općinskom sudu u Krapini optužni prijedlog protiv S. A. (1956.) zbog počinjenja kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora iz čl. 298. st. 2. i 3. Kaznenog zakona. (20. 2. 2006.)
Optužnim prijedlogom tereti ga se da je 3. prosinca 2005. na graničnom prijelazu Macelj pokušao iznijeti iz Republike Hrvatske dva prijenosna računala sa CD medijima na kojima su se nalazili računalni programi koji se koriste u vojne svrhe. Navedene programe, a koji su njegovo vlasništvo, je bez izvozne dozvole namjeravao izvesti iz Republike Hrvatske no spriječili su ga carinski i policijski službenici.
Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Krapini istog je dana donijelo rješenje o određivanju pritvora protiv S. A.
Glavna rasprava održana je 16. veljače 2006. i Općinski sud u Krapini ukinuo je pritvor optuženiku te ga pustio na slobodu izrekavši mu mjeru opreza – oduzimanja putne isprave.
Općinsko državno odvjetništvo u Krapini je 17. veljače 2006. podnijelo žalbu protiv rješenja o ukidanju pritvora. Nastavak glavne rasprave uslijedit će nakon što Županijski sud u Zlataru donese odluku povodom žalbe Općinskog državnog odvjetništva u Krapini protiv rješenja o ukidanju pritvora.