Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijet istražni zahtjev protiv K. B. zbog razbojništava i zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina K. B. (1980.) zbog počinjenja dva kaznena djela razbojništva iz čl. 218. st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona. (22. 2. 2006.)
Tereti ga se da se u dva poslijepodneva u listopadu i studenom 2005. godine, zajedno s još jednom nepoznatom osobom, dovezao motorom do poštanskih ureda u Laurenčićevoj i Šeferovoj ulici u Zagrebu. Ušao bi u poštanski ured i pištoljem zaprijetio zaposlenicima te tražio da mu predaju novac što su oni u strahu za svoj život i učinili. Na opisani je način protupravno prisvojio oko 225.000,00 kuna.
Ujedno je prilikom pretrage njegovog stana pronađena određena količina opojne droge marihuane i metadona dok je pretragom osobnog automobila pronađeno oko 11 grama opojne droge heroin, a koju je nabavio od nepoznate osobe radi daljnje prodaje.
Budući da se okrivljenik trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca, a koja mu kazna ističe 22. veljače 2006., predloženo je da se protiv njega, po izdržanoj kazni zatvora, odredi pritvor.