Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru
Podnijet istražni zahtjev protiv G. V., N. G. i N. P. zbog pokušaja ubojstva i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je zahtjev za provedbu istrage protiv G.V. (1963.), N. G. (1965.) i N. P. (1972.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela ubojstva u pokušaju iz čl. 90. u svezi s čl. 33. KZ-a i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. u svezi sa st. 3. KZ-a. (24. 2. 2006.)
Oko 22 sata 22. veljače 2006. N. G. je telefonom pozvao N. P. na nastavak prethodnog verbalnog i fizičkog sukoba i to na školsko igralište u širem centru grada Zadra. Osumnjičeni N. P. se odazvao i došao naoružan pištoljem. U zasjedi su ga već čekali G. V. i N. G. i prema njemu, iz zasad neidentificiranog vatrenog oružja, ispalili više hitaca na koje je osumnjičeni N. P. uzvratio hicima iz pištolja. Obračun se dogodio na prostoru između stambenih zgrada i pred više mlađih osoba koji su sjedili na okolnim zidićima te su oni, ali i svi ostali građani, bili ugroženi zbog ispaljenog većeg broja metaka.