Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Nepravomoćno osuđena na kaznu zatvora zbog podvođenja i zlouporabe opojnih droga

Općinski sud u Splitu nepravomoćnom je presudom osudio L. V. (1970.) na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine zbog kaznenog djela podvođenja iz čl. 195. st. 2. u svezi st. 1. i dva kaznena djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 5. Kaznenog zakona te je prema imenovanoj primijenio sigurnosne mjere oduzimanja predmeta i imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom u iznosu od 30.000,00 kuna. (10. 3. 2006.)
Optužena je od 26. srpnja do 6. listopada 2005. u Splitu, prema unaprijed dogovorenoj cijeni za pojedinu vrstu seksualne usluge i dogovoru da će joj pripasti polovina zarade, ugovarala za I. J. (1985.) mjesto, vrijeme i novčanu naknadu za svaku uslugu. Od nje je, po pruženoj usluzi, uzimala svoj dio zarade ostvarivši imovinsku korist od najmanje 30.000,00 kuna. Ujedno je tijekom istog razdoblja u više navrata I. J. davala na uživanje kokain, a krajem ljeta 2005. godine istu je drogu dala na uživanje i T.B.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu protiv predmetne je presude podnijelo žalbu zbog odluke o visini kaznene sankcije i zatražilo izricanje kazne zatvora u duljem trajanju.