Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Podnijet optužni prijedlog zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, sudjelovanja u grupi koja sprječava ili napada službenu osobu, uništenja i oštećenja tuđe stvari te prijetnje

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podnijelo je optužni prijedlog protiv hrvatskog državljanina J. Z. (1980.) zbog sudjelovanja u grupi koja sprječava ili napada službenu osobu iz čl. 319. st. 1 KZ-a u stjecaju sa uništenjem i oštećenjem tuđe stvari iz čl. 222. st. 1 KZ-a, te prijetnje iz čl. 129. st. 3 u svezi sa st. 2 KZ-a, protiv hrvatskog državljanina I. M. (1969.) zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti iz čl. 317. st. 1 KZ-a te protiv hrvatskih državljana M. V. (1984.), N. Z. (1983.) i M. N. (1980.) zbog sudjelovanja u grupi koja sprječava ili napada službenu osobu iz čl. 319. st. 1 KZ-a u stjecaju s kaznenim djelom uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 222. st. 1 KZ-a. (17. 3. 2006.)
Okrivljenog J. Z. tereti se da je 5. ožujka 2006. oko 4 sata u prostorijama Policijske postaje Ston, u namjeri zastrašivanja i uznemiravanja, policijskim službenicima A. M. i P. Š. zaprijetio i izvrijeđao izražavajući nezadovoljstvo zbog prethodnog uhićenja njegovog brata.
Oko pet sati istog dana u Policijsku postaju Ston došli su I. M., J. Z., M. V., N. Z. i M. N. Okrivljeni I. M. ušao je u prostorije Policijske postaje Ston i udario nogom u vrata te počeo vrijeđati i prijetiti policijskim službenicima, a dvojicu je privedenih osoba htio udaljiti iz Policijske postaje onemogućivši postupanje policijskih službenika. Okrivljene M. V., N. Z. i M. N. tereti se da su u prostorijama policijske postaje gurali policijske službenike kako bi ih spriječili u postupanju, a J. Z. i M. V. su udarcem ruku slomili staklenu površinu u prostorijama operativnog dežurstva.
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku predložilo je produljenje pritvora za J. Z i I. M., te izricanje bezuvjetne kazne zatvora za sve okrivljenike.