Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnesen istražni zahtjev protiv liječnika jedne zagrebačke bolnice

USKOK je 23. ožujka 2006. podnio istražni zahtjev istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu protiv liječnika jedne zagrebačke bolnice zbog osnovane sumnje da je primio mito. (23. 3. 2006.)
U tom se istražnom zahtjevu liječnik, hrvatski državljanin (1958.), sumnjiči da je 1. ožujka 2006. u svom uredu zagrebačke bolnice pacijentici i njezinoj majci predočio potrebu obavljanja operacije uha i ugradnje proteze za koju HZZO ne snosi troškove. Uputio ih je da protezu mogu nabaviti preko Udruge, čiji je osnivač i predsjednik, te zatražio da na žiro-račun navedene Udruge uplate iznos od 4.500,00 kuna iako je znao da je dužan obaviti operaciju i ugraditi protezu za koju troškove u cijelosti snosi HZZO.
Otac pacijentice je 8. ožujka 2006. liječniku u njegovoj ordinaciji predao zatraženi iznos. Prije predaje novca obratio se USKOK-u nakon čega su poduzete tajne izvidne mjere tako da je otac pacijentice liječniku predao prethodno popisani novac, a nakon predaje novca liječnik je uhićen po djelatnicima policije.