Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Požegi
Državljanin Bosne i Hercegovine osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina zbog više kaznenih djela protiv života i tijela

Županijski sud u Požegi je temeljem optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Požegi donio presudu kojom je proglasio krivim D. M. (1976.), državljanina Bosne i Hercegovine, zbog počinjenja više kaznenih djela protiv života i tijela utvrdivši mu kazne za svako od kaznenih djela i izrekavši mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina. (27. 3. 2006.)
Županijski sud u Požegi proglasio ga je krivim zbog kaznenog djela ubojstva u prekoračenju nužne obrane iz čl. 90. KZ-a u vezi čl. 29 st. 3 KZ-a, kaznenog djela teške tjelesne povrede sa smrtnim ishodom izvršenog u prekoračenju nužne obrane iz čl. 99 st. 1 i 3 KZ-a u vezi čl. 29. st. 3 KZ-a i kaznenog djela pokušaja ubojstva u prekoračenju nužne obrane iz čl. 90. KZ-a u vezi čl. 33 KZ-a i čl. 29. st 3 KZ-a.
Optuženom je produljen pritvor, a Županijsko državno odvjetništvo u Požegi će protiv istaknute presude izjaviti žalbu zbog odluke o visini kazni.