Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru
Podnijet istražni zahtjev protiv dvoje 19-godišnjaka zbog silovanja

Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru podnijelo je istražni zahtjev istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu protiv dva hrvatska državljana (1987. i 1987.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo silovanja iz čl. 188. st. 1., 2. i 4 Kaznenog zakona. (4. 4. 2006.)
Osnovano se sumnja da su 2. travnja 2006. osumnjičeni maloljetnicu (1990.), unatoč njenom protivljenju, doveli ispred kućice za odmor na području Zlatara i više ju puta silovali. 
Rješenjem istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu određeno je zadržavanje osumnjičenika, a Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru je, uz istražni zahtjev, podnijelo i prijedlog za određivanje pritvora zbog koluzione opasnosti temeljem čl. 102. st. 1. točka 2. ZKP-a te zbog posebno teških okolnosti djela temeljem točke 4. istog članka. Protiv jednog od osumnjičenih pritvor je predložen i zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo temeljem čl. 102. st. 1. točka 3. ZKP-a budući da je isti već evidentiran kao počinitelj kaznenog djela nanošenja teške tjelesne ozljede, dakle djela protiv života i tijela.