Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnesen istražni zahtjev protiv dvojice bugarskih državljana zbog krijumčarenja 26 kilograma i 680 grama heroina

Odsjek USKOK-a u Osijeku je Županijskom sudu u Osijeku podnio istražni zahtjev protiv dvojice bugarskih državljana (1977.i 1976.) koji su 23. travnja 2006. uhićeni na graničnom prijelazu Bajakovo zbog osnovane sumnje da su se udružili radi krijumčarenja heroina. (26. 4. 2006.)
Bugarski državljani sumnjiče se da su u Prištini i drugim mjestima u Srbiji i Crnoj Gori od nepoznate osobe kupili 26 kilograma i 680 grama heroina radi daljnje preprodaje na zagrebačkom području. Heroin, koji je bio zapakiran u 51 paket, rasporedili su u dvostruko dno prtljažnika osobnog automobila koji je u vlasništvu jednog od osumnjičenika, a koje je očito bilo izrađeno posebno za krijumčarenje droge.
Za obojicu je predloženo određivanje pritvora po svim zakonskim osnovama: opasnosti od bijega, osnovane sumnje da će boravkom na slobodi ometati tijek istrage, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i postojanja posebno teških okolnosti djela imajući u vidu zaplijenjenu količinu heroina koja može ugroziti zdravlje velikog broja ljudi.