Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Priopćenje povodom novinarskih upita

Po objavi prvog teksta u Feral Tribuneu 1999. godine u kojem su objavljeni odlomci knjige "Molila sam da me ubiju", a koju je 1999. objavio Savez logoraša Bosne i Hercegovine, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zatražilo je od Ministarstva unutarnjih poslova RH provjeru navoda i pribavljanje podataka u svezi eventualnog počinjenja kaznenog djela od strane Vice Vukojevića, i utvrđivanje identiteta oštećene te uzimanje okolnosne i potpune izjave od oštećene o samom događaju. (9. 5. 2006.)
Pored toga, još je 2002. godine putem međunarodne policijske suradnje (Interpol – Sarajevo) zatraženo utvrđivanje identiteta oštećene, a 2003. godine od Tužiteljstva Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju dostavljanje sve relevantne dokumentacije za ovaj predmet radi omogućavanja ocjene osnovanosti izjava o počinjenom silovanju te eventualnog pokretanja kaznenog postupka.
U istom cilju je, a sukladno Protokolu o suradnji, Tužilaštvu BiH – Tužiteljstvu upućen zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć.
Nakon što budu dostavljeni zamolbenim putem zatraženi podaci, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske će po razmatranju predmeta donijeti odluku o svom daljnjem postupanju.