Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podignuta optužnica protiv dva nadzornika tehničke ispravnosti vozila iz Stanice za tehnički pregled u Koprivnici zbog primanja mita i krivotvorenja službenih isprava kao i osobe koja im je dala mito

USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1982.) zbog šest kaznenih djela primanja mita i sedam kaznenih djela krivotvorenja službenih isprava, hrvatskog državljanina (1974.) zbog dva kaznena djela primanja mita i krivotvorenja službenih isprava, koja djela su počinili kao odgovorne osobe zaposlene u Stanici za tehnički pregled vozila u Koprivnici, te hrvatskog državljanina (1982.) zbog osam kaznenih djela davanja mita. (10. 5. 2006.)
Optužnicom se davatelja mita tereti da je u osam navrata u periodu od srpnja 2004. godine do svibnja 2005. godine, u Koprivnici, dvojici nadzornika (jednome u šest a drugome u dva navrata) dao iznose od 50,00 do 150,00 kuna kako bi bez pregleda ovjerili dokumentaciju tehničkog pregleda vozila ili pak izdali dokumentaciju o pregledu za neispravna vozila, što su oni za navedene iznose i učinili.