Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Zbog sumnje da je zagrebački liječnik počinio još tri kaznena djela primanja mita danas je protiv istog liječnika podnesen zahtjev za proširenje istrage

Nakon što je istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu donio rješenje o provođenju istrage protiv liječnika jedne zagrebačke bolnice po zahtjevu USKOK-a od 23. ožujka 2006., podnesen je zahtjev za proširenje istrage. (16. 5. 2006.)
U tom se zahtjevu liječnik, hrvatski državljanin (1958.), sumnjiči da je u tri navrata primio mito. U svibnju 2004. godine je za operaciju korekcije septuma nosa od jednog pacijenta zatražio i primio 500,00 eura. Nadalje, u listopadu 2005. godine za operaciju uha je od oca maloljetne pacijentice zatražio da na račun jedne Udruge (čiji je osnivač i predsjednik) uplati iznos od 4.000,00 kuna, što je otac pacijentice i učinio. Osim navedenog, početkom 2006. godine je majci maloljetne pacijentice kojoj je u uho trebala biti ugrađena proteza rekao da ukoliko želi ugradnju kvalitetnije proteze od one za koju troškove snosi HZZO na račun Udruge (čiji je osnivač i predsjednik) uplati 4.900,00 kuna na što je ona pristala.