Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku
Podignuta optužnica protiv T. T. zbog pokušaja teškog ubojstva, sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti i uništenja i oštećenja tuđe stvari

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je pred Županijskim sudom u Šibeniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina T. T. (1977.) zbog kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 91 toč. 7 u vezi čl. 33 st. 1 Kaznenog zakona, kaznenog djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti iz čl. 317 st. 2 i 1 KZ-a i kaznenog djela uništenja i oštećenja tuđe stvari iz čl. 222 st. 1 KZ-a. (26. 5. 2006.)
Nekoliko policijskih službenika PU šibensko-kninske su 18. ožujka 2006. sa dva službena vozila došli do obiteljske kuće u Šibeniku odazvavši se na poziv oca koji je tražio intervenciju policije budući da mu je sin pod utjecajem alkohola razbijao po garaži. Mladić je, primijetivši dolazak policijskih službenika, izašao iz garaže u dvorište ispred obiteljske kuće sa nožem duljine oštrice 11 cm u jednoj ruci i metalnom polugom - montiračem duljine 55 cm u drugoj ruci. Dolaskom policijskih službenika u dvorište okrivljeni je nožem i polugom zamahivao prema njima vičući da će ih ubiti, te je u jednom trenutku počeo metalnom polugom razbijati službena vozila. Uzmičući od njegovih napada, izašli su na ulicu gdje je okrivljeni na udaljenosti od oko 1 do 1,5 m od policijskog službenika A. B. naglo iskoračio prema njemu i, s ciljem da ga usmrti, nožem zamahnuo prema njegovom trbuhu. Oštećeni policajac uspio ga je udariti palicom po ruci u kojoj je držao nož pri čemu je okrivljenom mladiću iz druge ruke ispala poluga, a drugi ga je policijski službenik uhvatio za ruku i uspio mu otrgnuti nož iz nje.
Nakon toga policijski su ga službenici svladali, uhitili i priveli na kriminaslitičku obradu, a po provedenoj istrazi i podignutoj optužnici vijeće Županijskog suda u Šibeniku je nad njim produljilo pritvor.