Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Gospiću
Podnijet istražni zahtjev protiv 44-godišnjaka zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Gospiću podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom - zlouporaba opojnih droga označenog u čl.173. st. 2. Kaznenog zakona. (30. 5. 2006.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 26. svibnja 2006. u Bihaću od, za sada, nepoznate osobe preuzeo 2.032,20 grama opojne droge heroin te je sakrio iza zadnjih sjedala automobila kojim je upravljao. U namjeri da je radi prodaje prenese i preda drugoj osobi po čijem je zahtjevu od nepoznate osobe u Bihaću drogu i dobio, osumnjičenik je istog dana zatečen na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku gdje su pregledom i pretragom vozila pronađena četiri paketa navedene droge.
Osumnjičenik je priveden i ispitan pred istražnom sucem Županijskog suda u Gospiću sukladno čl. 98. ZKP-a te je protiv njega zatraženo određivanje pritvora iz osnova iz čl. 102. st. l. toč. 2. i 4. ZKP-a koji mu je i određen.