Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog teškog ubojstva iz koristoljublja

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina M. N. (1976.) i državljanina Srbije i Crne Gore Z. F. (1979.) zbog kaznenog djela teškog ubojstva iz koristoljublja iz čl. 91. toč. 4. Kaznenog zakona. (30. 5. 2006.)
Tereti ih se da su između 9 i 11 sati 21. studenog 2005. u Makarskoj, zajednički i prema prethodnom dogovoru s još dvije do sada neutvrđene osobe, a koje su zajedno sa Z. F. došle iz Republike Srbije i Crne Gore; u cilju da usmrte G. V. (1951.) s kojim je okrivljenik M. N. bio u dobrim prijateljskim i poslovnim odnosima te mu oduzmu novac koji je ovaj posjedovao i redovno nosio sa sobom u velikim iznosima; došli do oštećenikove mjenjačnice u Makarskoj. Pod izlikom da su zainteresirani za kupnju nekretnina na području Makarske rivijere, odvezli su se svi zajedno osobnim automobilom u vlasništvu M. N. u pravcu Podgore. Došavši do predjela Dračevac izašli su iz automobila i u masliniku iznad plaže Garma, jedan od njih je sa udaljenosti od najmanje 70 cm do 1 m u glavu i prsa G. V. ispalio tri hica iz pištolja nepoznate marke kalibar 6,35 mm. Potom su iz njegove odjeće otuđili za sada neutvrđen iznos novca i mobilni telefon te ga još živog odnijeli do litice i bacili s visine od oko 10 metara na pješčani kameni plato plaže. Zbog više teških i po život opasnih zadobivenih ozljeda G. V. je preminuo, a njegovo tijelo je pronađeno 22. studenog 2005. oko 10,30 sati. Okrivljeni su mu pri počinjenju kaznenog djela skinuli odjeću i obuću i dijelom je bacili u more, a Z. F. i dvije neutvrđene osobe udaljile su se u nepoznatom pravcu, dok se M. N. vratio u Makarsku.
Okrivljenik M. N. se nalazi u pritvoru od 29. studenog 2005., a okrivljenik Z. F. se od početka kaznenog postupka nalazi u bijegu te je za njim raspisana tjeralica.