Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Organizator mreže preprodavača heroina i kokaina i trojica preprodavača optuženi za kazneno djelo zlouporabe opojnih droga

USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuo optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana, odnosno organizatora mreže preprodavača droge (1967.) i trojice okrivljenika (1973., 1978. i 1966.) koji su kupovali drogu radi daljnje preprodaje. (2. 6. 2006.)
Optužnicom se organizatora mreže preprodavača heroina i kokaina tereti da je od srpnja do listopada 2004. godine, a nakon puštanja iz pritvora u kojem se nalazio od lipnja 2001. do lipnja 2004. godine zbog kaznenog djela zlouporabe opojnih droga, nastavio s uhodanim lancem prodaje droge od strane dvojice okrivljenika s kojima je i ranije preprodavao drogu (od sredine 1998. do lipnja 2001. godine). Osim njih, u mrežu je uključio i novog preprodavača. Organizator je preprodavačima, prema razrađenom planu, na različitim mjestima u Zagrebu i okolici prodavao dogovorene količine heroina i kokaina ili ih upoznavao s mjestom gdje im je ostavio drogu. Oni su, a radi daljnje preprodaje, preuzimali drogu uz plaćanje odmah ili uz odgodu.
Organizator mreže preprodavača se nalazi na izdržavanju kazne u Kaznionici Lepoglava zbog istovrsnog kaznenog djela po pravomoćnoj presudi Županijskog suda u Zagrebu iz veljače 2006. godine kojom je osuđen na osam godina zatvora.