Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Podnijet optužni prijedlog zbog kaznenog djela pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela i zlouporabe opojnih droga

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podnijelo je optužni prijedlog protiv hrvatske državljanke K. I. (1984.) zbog kaznenog djela pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela iz čl. 301. st. 1. Kaznenog zakona i zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 1. Kaznenog zakona. (11. 7. 2006.)
Nakon što je J. C. oko 4,30 sati 2. srpnja 2006. u Vela Luci, Obala 1 ispred kbr. 24/1, u prisustvu više osoba iz pištolja ispalio više hitaca; od kojih dva prema nogama R. C. i nakon što je J. C. istog dana tijekom policijske preprate u Policijsku postaju Korčula pobjegao u nepoznatom smjeru; isti je okrivljenu u ranim jutarnjim satima 3. srpnja 2006. nazvao da dođe automobilom po njega u Viganj. Okrivljenu se tereti da je osobnim automobilom marke Fiat Punto, vlasništvo njenog oca, došla po J. C. koji ju je čekao ispred jednog restorana u Vignju. Odvezla ga je do kuće svoje tete u Lovište u kojoj nitko ne stanuje kako bi ga, a na njegovo traženje, sakrila u kući jer je u bijegu od policije. Tijekom skrivanja u toj kući okrivljena ga je snabdijevala hranom i dala mu na korištenje dva mobitela. U toj je kući J. C. boravio sve do 8. srpnja 2006. kada je u jutarnjim satima nazvao okrivljenu i zatražio da ga u prtljažniku istog osobnog automobila odveze do predjela Lisačke Rudine.
Pored navedenog, okrivljenicu se tereti da je u svojoj obiteljskoj kući, suprotno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, držala četiri grama opojne droge marihuana i dvije tablete lijeka Praxiten.
Protiv okrivljene je predloženo određivanje pritvora i izricanje bezuvjetne kazne zatvora.