Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnijet istražni zahtjev protiv 30-godišnjaka zbog davanja mita općinskoj državnoj odvjetnici

Odsjek USKOK-a u Rijeci podnio je istražni zahtjev Istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci protiv hrvatskog državljanina (1976.) zbog kaznenog djela davanja mita. (14. 7. 2006.)
U istražnom zahtjevu navodi se da je osumnjičenik 28. lipnja 2006., nakon prethodnog dogovora za održavanje sastanka, došao u službene prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i od općinske državne odvjetnice zatražio da ne postupi po kaznenoj prijavi koju je protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu podnijela Policijska postaja Pazin zbog kaznenih djela krivotvorenja isprave i sprječavanja dokazivanja. Osumnjičeni joj je zauzvrat, a kao nagradu za nepostupanje po navedenoj kaznenoj prijavi, ponudio madrac za krevet i jastuk u vrijednosti od 2.000 do 3.000 eura.
Kazneno djelo davanja mita dovršeno je samim obećanjem dara službenoj osobi da u granicama svoje ovlasti ne obavi radnju koju bi morala obaviti.
Osumnjičeni je 30-godišnjak odmah nakon nuđenja mita uhićen i predveden istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci koji je odredio njegovo zadržavanje. Istražnim zahtjevom predloženo je određivanje pritvora protiv osumnjičenog.