Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Obveza Državnog odvjetništva Republike Hrvatske prema Nacionalnom planu aktivnosti za prava i interese djece od 2006. do 2012.

Vlada Republike Hrvatske prihvatila je 22. ožujka 2006. Nacionalni plan aktivnosti za prava i interese djece od 2006. godine do 2012. godine. Vezano za provedbu mjera i aktivnosti, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je 20. lipnja 2006., kao nositelj tih aktivnosti, upoznalo sva županijska i općinska državna odvjetništva u Republici Hrvatskoj, koja rade na problematici maloljetničke delinkvencije s Nacionalnim planom aktivnosti i zaduženjima čime je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske udovoljilo obvezi iz točke 4. Poglavlja 4 "Završnih odrednica".
S obzirom da su sva tijela zadužena za provedbu mjera Nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece dužna izraditi, odnosno objaviti propise za provedbu mjera iz svoje nadležnosti te ih objaviti na svojim Internetskim stranicama, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske udovoljava i obvezi iz točke 5 "Završnih odrednica", odnosno objavljuje ih u priloženom dokumentu.

Objavljeni dokument je osnova za suradnju između pojedinih nositelja aktivnosti Nacionalnog programa, ali i predstavnike sredstava javnog priopćavanja radi pravilnog izvješćivanja o kaznenim postupcima prema maloljetnicima.