Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Podnijet istražni zahtjev protiv 33-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva i pokušaja teške tjelesne ozljede

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 90 u svezi čl. 33 st. 1 Kaznenog zakona i kaznenog djela pokušaja teške tjelesne ozljede označeno u čl. 99 st. 1 u vezi čl. 33 st. 1. Kaznenog zakona. (2. 8. 2006.)
Postoji osnovana sumnja da je 33-godišnjak 30. srpnja 2006., nešto poslije ponoći, u Virovitici sustigao Ž. G. na putu prema kući i, u namjeri da ga usmrti, bejzbol palicom nekoliko puta snažno udario po glavi nanijevši mu tešku i po život opasnu ozljedu (prijelom lubanje sa utisnućem). Ujedno se osnovano sumnja da se verbalno sukobio sa B. G. i, u namjeri da je teško tjelesno ozlijedi, uhvatio ju rukama za kosu i više puta glavom joj udarao o stol.
Protiv osumnjičenog je predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti kazneno djelo, odnosno utjecati na svjedoke zbog čega je Županijski sud u Bjelovaru Rješenjem okrivljenom Z. Š. i odredio pritvor.