Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu
Podnijet istražni zahtjev protiv K. D. i D. P. te jednog trgovačkog društva zbog prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprava

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskih državljana D. K. (1986.) i P. D. (1979.) te jednog trgovačkog društva zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijevarom u gospodarskom poslovanju iz čl. 293. st. 1. i 2. KZ-a, kazneno djelo krivotvorenja isprave iz čl. 311. st. 1. KZ-a, te kazneno djelo prijevarom iz gospodarskog poslovanja iz čl. 293. st. 1. i 2. KZ-a. (8. 8. 2006.)
Osnovano se sumnja da su hrvatski državljani tijekom srpnja 2006. godine u Zagrebu, kao odgovorne osobe tog trgovačkog društva te u nakani stjecanja znatne nepripadne materijalne dobiti društvu, predali u poslovnicu FINE krivotvoren nalog za plaćanje, kojim je u ime Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost navedenom trgovačkom društvu isplaćeno oko 900.000,00 kuna, iako su znali da je predmetni nalog krivotvorina i da s fondom nisu imali nikakve poslovne odnose.
Državno odvjetništvo zatražilo je određivanje pritvora osumnjičenicima jer postoji osnovana sumnja da bi ostankom na slobodi mogli ukloniti važne dokaze za kazneni postupak te nastavili s činjenjem istih kaznenih djela.