Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvu u Čakovcu
Podnijet istražni zahtjev protiv 19-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva i krađe

Županijsko državno odvjetništvo u Čakovcu podnijelo je istražnih zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 91 toč. 7 u vezi s čl. 33 st. 1 Kaznenog zakona i kaznenog djela krađe iz čl. 216. Kaznenog zakona. (9. 8. 2006.)
Postoji osnovana sumnja da je 19-godišnjak 3. kolovoza 2006. oko 2 sata iz dvorišta jedne obiteljske kuće u Pleškovcu kod Čakovca ukrao kolut bakrenog kabla težine oko 200 kg i vrijednog oko 12.200,00 kuna. U pokušaju da zajedno s još trojicom pomagača utovari kolut u pripremljeni osobni automobil, primijetila su ga dva policijska službenika Policijske uprave međimurske. Pomagači su počeli bježati, a 19-godišnjak se radi izbjegavanja uhićenja zaključao u osobni automobil Opel Asconu i pokušao se odvesti no kada je na cesti ispred sebe ugledao policijskog službenika D. P. koji ga je pokušao zaustaviti, velikom je brzinom automobilom krenuo na njega u namjeri da ga usmrti. Nije se zaustavio niti nakon što je D. P. iz službenog pištolja ispalio nekoliko streljiva upozorenja u zrak i ispred vozila. Kako bi izbjegao nalet automobila D. P. je pobjegao van kolnika, no osumnjičeni je ponovno u istoj namjeri krenuo prema njemu, te je D. P. u posljednji trenutak izbjegao nalet skočivši u stranu pri čemu je zadobio razderotinu lijevog koljena.
Protiv osumnjičenika, koji je na zadržavanju u Zatvoru Varaždin, predloženo je određivanje pritvora zbog razloga iz čl. 102. st. 1. toč. 4. Zakona o kaznenom postupku, tj. zbog vrste i težine kaznenoga djela. Odluka o pritvoru još nije donesena.