Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Održan sastanak između Glavnog tužitelja u Tužiteljstvu/Tužilaštvu Bosne i Hercegovine Marinka Jurčevića, Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Mladena Bajića i Tužitelja za ratne zločine Republike Srbije Vladimira Vukčevića

U Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske u Zagrebu 10. 8. 2006. održan je sastanak između Glavnog tužitelja u Tužiteljstvu/Tužilaštvu Bosne i Hercegovine Marinka Jurčevića, Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Mladena Bajića i Tužitelja za ratne zločine Republike Srbije Vladimira Vukčevića i njihovih suradnika.

Sastanak je održan u vezi istraživanja i procesuiranja ratnih zločina koji su se dogodili početkom 8. mjeseca 1995. na području Gornjeg i Donjeg Žirovca u blizini Dvora na Uni, a u svezi kojih zločina su u medijima ovih dana prikazani brojni snimci.

Nakon što su tužitelji/državni odvjetnici  iznijeli s kojim podacima, dokumentacijom i materijalima raspolažu njihova tužiteljstva/državna odvjetništva, te razmijenili te podatke, dokumentaciju i materijale, dogovoreno je da će se u skladu s Memorandumima o međusobnoj suradnji koji postoje između ovih tužiteljstava/državnih odvjetništava nastaviti suradnja u ovom i drugim predmetima.

Tužitelji/državni odvjetnici su suglasni da će u ostvarivanju suradnje u ovom predmetu na zahtjev druge strane dostaviti podatke i dokumentaciju do koje će doći daljnjim istraživanjem, te provesti i druge radnje koje se od njih budu tražile, sve s ciljem da se ovaj i drugi zločini istraže i krivci privedu pravdi. sastanak između Glavnog tužitelja u Tužiteljstvu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine Marinka Jurčevića