Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Zbog primanja mita protiv kardiokirurga KBC-a Rijeka bit će podnijet istražni zahtjev

Po saznanju kako je za određivanje termina hitne kirurške operacije i izvođenja kardiokirurškog operativnog zahvata potrebno davanje novca za to nadležnom liječniku (1955.) - pročelniku odjela za kardio-vaskularnu kirurgiju Klinike za kirurgiju KBC-a Rijeka, oštećena Riječanka (1963.) je 31. srpnja 2006. podnijela Policijskoj upravi primorsko-goranskoj kaznenu prijavu protiv spomenutog liječnika zbog traženja mita.
Zahvaljujući pravodobnoj informaciji oštećene te njenoj hrabrosti i spremnosti da pristane na primjenu posebnih izvidnih mjera omogućena je kvalitetna priprema i provedba tih mjera kojima su pribavljeni dokazi o primanju mita, odnosno da je osumnjičeni u svom uredu pročelnika 16. kolovoza 2006. kao odgovorna osoba primio dar u iznosu od 5 000 eura kako bi u granicama svoje ovlasti obavio radnju koju bi morao obaviti kao liječnik-kardiokirurg a čime je počinio kazneno djelo primanja mita iz čl. 347. st. 2. Kaznenog zakona. (17. 8. 2006.)
Po provedbi mjera, policijski službenici uhitili su osumnjičenog i priveli istražnom sucu koji je odredio njegovo zadržavanje, a USKOK će, Odsjek u Rijeci, podnijeti istražni zahtjev i predložiti određivanje pritvora.
S obzirom da je prilikom pretrage liječnikova stana pronađena veća količina novca za koji policija sumnja da je pribavljen na sličan način, nad osumnjičenim liječnikom nastavlja se kriminalistička obrada.