Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnijet zahtjev za proširenje istrage protiv kardiokirurga Klinike za kirurgiju KBC-a Rijeka zbog osnovane sumnje da je počinio još jedno kazneno djelo primanja mita

Potaknuti hrabrim postupkom građanke Rijeke, koja je pristala biti pouzdanik USKOK-a kako bi se prikupili dokazi protiv liječnika KBC Rijeka za primanje mita, i druge građanke i građani odlučili su prijaviti navedenog liječnika. (29. 8. 2006.)
Na temelju kaznene prijave još jedne građanke Rijeke, Odsjek USKOK-a u Rijeci podnio je Županijskom sudu u Rijeci zahtjev za proširenje istrage koja se vodi protiv kardiokirurga KBC-a Rijeka.
Osnovano se sumnja da je kardiokirurg, pročelnik Odjela za kardio-vaskularnu kirurgiju, u svom uredu 9. ožujka 2006. primio 1.500 eura za operaciju srca jednog pacijenta. U uredu su se nalazili pacijent, njegova supruga i kćerka. Nakon pregledavanja liječničke dokumentacije liječnik je na pitanje kada bi zakazao termin za operaciju odgovorio da je potrebno čekati tri do četiri mjeseca. Tada mu je predana omotnica u kojoj se nalazilo 1.500 eura, a pacijent je operiran za dva tjedna.