Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Ministarstvo financija - Porezna uprava i USKOK sklopili su Sporazum o unaprjeđivanju suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije

Ravnatelj Porezne uprave Ivica Mladineo i Ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan potpisali su danas Sporazum koji će kroz razvijanje uske suradnje i razmjenu podataka omogućiti brži i kvalitetniji rad USKOK-a. (4. 9. 2006.)
Za učinkovito otkrivanje, suzbijanje i progon organiziranog kriminala i kaznenih djela korupcije često su važni inicijalni podaci o imovini stečenoj počinjenjem tih kaznenih djela. Kako bi USKOK došao do podataka o imovinskoj koristi stečenoj izvršenjem kaznenih djela u što kraćem roku, Porezna uprava će na temelju potpisanog Sporazuma dodijeliti svog djelatnika na rad USKOK-u.
Za osobu za koju postoje osnove sumnje da je počinila kazneno djelo iz nadležnosti USKOK-a i kad postoje osnove sumnje da je imovina stečena počinjenjem kaznenog djela, djelatnik Porezne uprave će, na zahtjev Ravnatelja USKOK-a, dati sve raspoložive obavijesti.
Potpisani Sporazum doprinos je efikasnijoj zaštititi građana, gospodarskih, financijskih i društvenih interesa Republike Hrvatske, što je nedvojbeno zajednički interes Ministarstva financija i Državnog odvjetništva. Ministarstvo financija - Porezna uprava i USKOK sklopili su Sporazum o unaprjeđivanju suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije