Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

USKOK je podnio istražnom sucu Županijskog suda u Splitu istražni zahtjev protiv župana Šibensko-kninske županije

Istražni zahtjev protiv župana Šibensko-kninske županije podnijet je zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti pribavivši tvrtki čiji je direktor i osnivač imovinsku korist u iznosu većem od 300.000 kuna. (18. 9. 2006.)
Osnovano se sumnja da je osumnjičenik, koristeći svoj položaj župana, od lipnja 2002. godine do kraja 2004. godine pribavio imovinsku korist tvrtki čiji je direktor i osnivač.
Navedena tvrtka je, bez provedenog javnog natječaja i bez valjanog ugovora, od lipnja 2002. do svibnja 2004. godine, pružala usluge tjelesne zaštite imovine na objektu poslovne zgrade Županije. Župan je u ime te tvrtke u navedenom razdoblju davao naloge za redovito mjesečno ispostavljanje faktura i računa za obavljene usluge.
U svibnju 2004. godine, u ime Županije je, protivno Zakonu o javnoj nabavi, direktnom pogodbom, bez pribavljanja suglasnosti Ureda za javnu nabavu, zaključio šestomjesečni ugovor o pružanju usluga tjelesne zaštite imovine na objektu poslovne zgrade Županije s tom tvrtkom, potpisavši ugovor kao direktor tvrtke.
Na opisani je način župan tvrtki pribavio imovinsku korist u, za sada, točno neutvrđenom iznosu svakako većem od 300.000 kuna.