Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Podnijet istražni zahtjev protiv grupe koja je krijumčarila marihuanu iz Srbije i prodavala je u Hrvatskoj

Odsjek USKOK-a u Osijeku podnio je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv deset hrvatskih državljana zbog više kaznenih djela zlouporabe opojnih droga. (19. 9. 2005.)
Osnovano se sumnja da su od deset osumnjičenika njih sedmorica, od kraja 2003. do sredine rujna 2006. godine, u Osijeku, Aljmašu i drugim mjestima u Hrvatskoj te u Bogojevu i Subotici u Srbiji, udružili radi nabave, prijevoza i daljnje prodaje marihuane na ilegalnom narkotržištu u Hrvatskoj. U navedenom razdoblju su u šest navrata dogovorili s osobom iz Srbije kupovinu ukupno 58 kilograma marihuane koju su potom prenosili  preko Dunava u Hrvatsku gdje su je prodavali daljnjim kupcima u paketima od 1 kilograma ili prepakiranu u manje pakete.
Protiv šestorice osumnjičenika koji su u grupi sudjelovali u krijumčarenju i prodaji veće količine marihuane, i to kroz dulje vremensko razdoblje, predloženo je određivanje pritvora, posebice imajući u vidu da se radi o količini droge koja može ugroziti zdravlje velikog broja ljudi.